Műszaki leírás

A lakópark infrastruktúrája:

Az ivóvíz a Rákóczi Ferenc utcában futó 300mm-es gerincvezetékről D110x10-es KPE vezetéken került bevezetésre a területre, valamint minden épület D40x3,6 KPE vezetékkel csatlakozik.

A szennyvíz elvezetése a belső utak alatt futó KG-PVC 200-as gyűjtővezetékre épületenként három csatlakozási helyen, egy-egy KG-PVC 160-as rákötéssel történik. A gyűjtővezeték a terület déli sarkából egy kivezetési ponton csalatkozik a Rákóczi Ferenc utcai hálózatra.

A tetőkre, utakra és parkolókra hulló csapadékvíz, elválasztott rendszerben, tisztított állapotban a Séd Patakba kerül bevezetésre.

Az épületek műszaki jellemzői:

Alapozás, teherhordó szerkezet:

Az épületek alapozása sávalap. Az épület felmenő szerkezete 30 cm vastag tégla falazóblokk, monolit vasbeton födémmel, vasbeton lépcsőkkel.

Falazatok:

A lakások teherhordó falai 30 cm vastag Leier tégla falazóblokkból állnak. A külső homlokzatfelületek hőtechnikailag méretezett, 12 cm vastagságú Austrotherm hőszigetelést kapnak, épületenként más-más színű Baumit színező vakolattal ellátva.
A lakásokon belüli válaszfalak vakolt tégla falazóblokkokból készülnek.
A lakáselválasztó falak 20 cm vastag, méretezett tömör mészhomok hanggátló téglából -mindkét oldalon 5cm hőszigetelő vakolattal ellátva- készülnek.

Felső szinti lakások szigetelése:

A lapos tetővel fedett lakásfödémek 1 réteg PVC vastaglemez vízszigeteléssel ellátottak, alatta 20 cm hőszigeteléssel. Az erkélylemezek mellvédjeit korcolt fémlemezzel, vagy kemény PVC idomokkal fedik.

Teraszok kialakítása:

Az lakóegységekhez tartozó teraszok fagyálló beton térkővel burkoltak, méretezett víz- és hőszigeteléssel ellátottak. A kültéri korlátok fémszerkezetűek.

Homlokzati nyílászárók:

A lakások homlokzati nyílászárói - felületkezelt - faszerkezetűek, Ug=0,7 W/m2K értékű háromrétegű üvegezéssel. A nyílászárók feletti áthidalások rejtett kialakítású hőszigetelt redőnyszerkezet beépítésére alkalmasak.

Bejárati ajtók:

Részben üvegezett, központi zárral ellátott, több ponton záródó, 200 cm névleges magasságú, biztonsági fa ajtók kerülnek beépítésre, a homlokzati nyílászárókkal azonos felületkezeléssel.

Burkolatok, felületképezések:

A lakások lakótereiben és hálószobáiban laminált parketta padlóburkolat készül. Az előterek, konyhák, fürdőszobák és WC helyiségek hidegburkolatot kapnak.
A belső falfelületek glettelés után - alap kiépítésben - fehér színűre festettek, a vizes helyiségek 200 cm magasságig csempeburkolatúak.

Épületgépészet:

Víz-csatorna rendszer:

Az épületen belül a szennyvíz és a csapadékvíz külön rendszer képez és az épületből kilépve is elválasztott rendszerben vezetjük el. A vizesblokkok vízellátása az épületbe tervezett felszálló strangokról történik.

A lakás szaniterek - alap kiépítésben - fehér porcelán kerámia egységek.

Minden lakás fürdő helyiségében mosógép, valamint a konyhákban mosogatógép víz és szennyvíz oldali csatlakozás kerül kialakításra.

A WC-k konzolos, falban szerelt tartályos kialakításúak, kétfokozatú nyomólappal.

A használati meleg vizet éjszakai áramról működő forró-víz tárolóból biztosítjuk.

Fűtés-hűtés:

Az alacsony energia felhasználású, jól szigetelt lakások lehetővé teszik egy korszerű fűtési és hűtési mód, a Daikin hőszivattyúk alkalmazását. A lakások hőellátását minden helyiségben alacsony hőmérsékletű radiátoros, illetve alacsony hőmérsékletű fűtőközegre optimalizált parapetes hőleadóval kívánjuk megvalósítani.

A lakásokba olyan hőszivattyút terveztünk, amely a fűtés mellett a lakás hűtési igényét is kiszolgálja. Minden lakásnak tartozéka egy levegő - víz hőszivattyú. A hőszivattyú a levegőből kinyert hűtési energiát adja át a hűtővíz közegnek.
A lakások hűtését minden hűtendő helyiségben parapetes hőleadóval kívánjuk megvalósítani.

A fűtés és hűtés mértékét a lakásokban elhelyezett egyéni szabályozókkal lehet beállítani.

Légtechnika:

A vizes blokkok fürdők és a WC-k szellőzése részben természetes úton, részben mesterségesen megoldott. A belső elhelyezkedésű vizes helyiségek szellőzése minden esetben a tető fölé kivezetett szellőzőcsöveken keresztül, visszacsapó szeleppel rendelkező szellőztető ventilátorokkal, mesterséges szellőztetéssel történik.

Elektromosság:

A teljes elektromos hálózat falban szerelt védőcsövekbe húzott rézvezetékekkel készül, megfelelő biztonsági földeléssel. Az egyes lakások 1X32A elektromos kapacitással rendelkeznek, mely egyedi igény szerint bővíthető. Ezen felül külön H mérés biztosított a hőszivattyúra (20A) és vezérelt mérés az éjszakai áramra a villanybojlerhez (16A).

A lakásokban korszerű, formatervezett elektromos szerelvények kerülnek beépítésre.

A lakások világítótestei a hozzájuk tartozó vezetékezésen kívül nem tartoznak a lakások alapfelszereltségéhez, ezeket a vevők biztosítják.

Minden lakószobában 3-3 db, nappaliban 4 db, konyhában 6 db (elszívó, hűtő, mosogatógép, +3db a pult fölött), a fürdőszobákban 2 db (mosógép részére +1 db) és a közlekedőkben 1 db 230 V-os csatlakozóaljzat kerül elhelyezésre, helyiségenként 1-1 mennyezeti lámpahellyel. Ezen kívül a konyhában pultvilágítási kiállás, a fürdőszobában tükörvilágítás kiállás épül ki.

Minden lakásban kiépül legalább egy-egy telefoncsatlakozó és TV aljzat.

A földszinti lakásoknál minden nyílászáróval rendelkező helyiségben, az emeleti lakásoknál a bejárati ajtót és a teraszkapcsolatos helyiségeket figyelő riasztó rendszer védőcsövezése kerül kialakításra.

A kaputelefon rendszer digitális, ajtónyitó funkcióval ellátott.

Fogyasztásmérés:

Az elfogyasztott hidegvíz, valamint a fűtési és hűtési energia lakásonkénti önálló mérés alapján kerül elszámolásra.

Konyha:

A lakások konyhabútorzata, a beépített gépek és berendezések nem tartozékai a lakásoknak.

A beruházó fenntartja az egyes berendezések a fentiekben meghatározottal megegyező, műszaki színvonalú termékkel való helyettesítésének jogát, a beszerzési nehézségek vagy egyéb műszakilag indokolt esetekben.