A környezet és a lakópark leírása

Balatonalmádi:

nézze meg közelebbről google maps-on

A – helytörténeti kutatások szerint – már a római időkben is lakott, csodálatos fekvésű Balatonalmádi jelenleg 9400 állandó lakosú, járási jogú város. Adottságait (fekvés, klíma, közlekedés) tekintve kategóriájában az ország egyik legnagyszerűbb települése. A Balaton felvidék jellegzetes vöröses homokkő dombjai védik a veszprémi fennsík felől érkező szelektől. Ennek és a Balaton víztömegének köszönhetően, a település mikroklímája nagyon kedvező, ahol a hőmérséklet télen pár fokkal melegebb, nyáron pedig hűvösebb, a tőle északabbra fekvő településeknél. A fővárosból mind gépkocsival, mind tömegközlekedési eszközökkel 1-2 órán belül megközelíthető. Budapest felől 90 km autópályán és 17 km gyorsforgalmi úton haladva az első nagyobb Balaton-parti város. Itt szinte mindenki talál kedvére valót. A helyi lakosok sokoldalú intézményi és közösségi életét nyáron pezsgő turista forgatag, számtalan program és kikapcsolódási lehetőség, télen pedig viszonylagos csend és nyugalom jellemzi. A településre látogatók kedvelt helyei a vasútállomáshoz közeli Wesselényi strand és a parti sávban, valamint a város központjában található kulináris sokszínűséget nyújtó vendéglátóhelyek. Az egyszerűbb, olcsóbb talponállóktól az egyedi stílusú, igényesebb éttermekig széles a választék. A színvonalasabb éttermek, cukrászdák, és kávézók télen is nyitva tartanak.
A település szökőkutakkal felszerelt közterei és állandó szoborkiállítással büszkélkedő parkjai kedvelt sétahelyek és találkozási pontok. A Balaton partot a város központjával összekötő vasúti aluljáróban helyi festőművészek állandó kiállítását csodálhatjuk. A város központjában - hatalmas, ingyenes parkolóval rendelkező - kulturális központ és idegenforgalmi iroda várja a látogatókat. A közelben található a buszpályaudvar, és párszáz méterre a város újonnan épült egészségközpontja, melyben mindenki helybeni ellátáshoz juthat. A nagy kiterjedésű, változatos és dinamikusan fejlődő településen vannak régi és új intézményi épületek, kis - és nagy villák, üdülők, társasházak, családi házak, falusias és modern városrészek is, de ilyen típusú, minden korosztály és használó (állandó lakó, vagy üdülő) igényeinek megfelelő, kis energiafelhasználású lakásokat tartalmazó lakópark még nincsen.
Aki egy ilyen színes, élhető kisvárosban, biztonságot adó, társas lakóközösségére vágyik, annak jó szívvel ajánljuk a Diós lakóparkot.

A város Infrastruktúrája:

Közlekedése kiváló. Az M7-es autópálya 15 perc alatt elérhető, Veszprém, a régióközpont pedig 10 perc autóval, de menetrend szerinti buszok is sűrűn járnak. Vonattal Budapest két óra és Volán járatok is napi szinten közlekednek a főváros felé, melyek még rövidebb idő alatt teszik meg a távot. A településnek két óvodája, két általános iskolája és egy - két tannyelvű - gimnáziuma van. Kulturális központ, könyvtár, egészségközpont különféle szolgáltatásokkal, katolikus, református templom, klubok, futballpálya, uszoda, szauna, fallabda, teniszpályák, kikötők, strandok, gyönyörű fekvésű kerékpárutak, túrázási – és lovaglási lehetőségek, kilátó, bevásárlási lehetőségek, hétvégi piac, éttermek, szórakozóhelyek és még rengeteg lehetőség várja az ide költözőket. Ezen kívül a város határában téli és nyári bobpálya, valamint uszoda üzemel.

A lakópark:

A lakópark a Rákóczi Ferenc utca 33. sz. alatt épült fel. GPS koordináták: 47.037974,18.024698. Egy 21000 négyzetméteres területen ÉK felől a séd patak, DK felől fák és családi házak, DNY felől a Rákóczi Ferenc utca, ÉNY felől pedig társasház és irodaépület határolja. A tervezett tíz társasház egy nagy közös parkot fog körül, melyen medence, sportpálya és több játszótér is helyet kap. A térkővel burkolt belső úton a lakások előtt közvetlen parkolási lehetőség biztosított, valamint korlátozott számban garázsok is vásárolhatóak. A kerítéssel körbezárt, távnyitós beléptető rendszerrel felszerelt terület biztonságát éjszakai közvilágítás is növeli.
Az utcában egy gimnázium, pár száz méterre pedig egy bevásárló központ található. A legközelebbi strandok 10, a városközpont pedig 15 perces sétával elérhető. A főút, buszmegálló és egyéb szolgáltatások, pár száz méretes körzetben megtalálhatóak.